Een van de meest vervelende problemen die u zult hebben bij inbouwverlichting is de aanwezigheid van LEDS-spots. Dit komt door het feit dat u niet wilt dat het licht door uw deuren of ramen schijnt. Het probleem met deze armaturen is dat ze een hoog percentage van de energie absorberen die de lamp produceert. Als je een groot glasoppervlak hebt waarop het licht kan worden gericht, kun je de hoeveelheid licht die van het glas weerkaatst verminderen door er inbouwspots naast te plaatsen.

LED inbouwspots online kopen

Er zijn verschillende manieren waarop u dit probleem kunt bestrijden. Voor inbouwspots is een van de beste oplossingen het plaatsen van stripverlichting rond de omtrek van de kamer. Deze strips zijn meestal van plastic of metaal en worden in een verzonken patroon geplaatst. U hoeft alleen maar een geschikte locatie voor elke strip te vinden, zodat ze een georganiseerd patroon vormen. Door de diepte van de strips en de breedte van de lampen aan te passen, kunt u de lampen richten waar u ze het meest nodig heeft.

Een andere optie die u misschien wilt overwegen, is om de inbouwspots te bedekken met witte borden. Je hoeft alleen maar het witte bord te installeren op een plek waar de led-lampjes op gericht zijn. Hierdoor kunt u het licht richten waar u ze nodig heeft zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het licht dat door het raam of de deuren schijnt. Het enige nadeel van deze oplossing is dat de plaatsing van de witte borden strategisch moet zijn om de beste lichteffecten te bereiken.

LED inbouwspots lijken veel op stripverlichting. Het enige verschil is dat u controle heeft over de lichten die door uw ramen of deuren worden gestuurd. Om deze lampen in een mooi patroon te plaatsen, moet je inbouwspots op dezelfde manier installeren als je lampen zou strippen. Het belangrijkste verschil is dat in plaats van verzonken in de muur, de lampen verzonken in een sierlijst worden geïnstalleerd. Deze sierstrips zijn gemaakt van dun hout, en als je bedrading tussen de sierstrip en de Led’s in de inbouwspots laat lopen, creëer je een mooi patroon dat je goed kunt controleren.

Een derde optie die u wellicht wilt overwegen, is het gebruik van LED-inbouwspots met dimmerschakelaars. Dit soort inbouwspots wordt net als TL-buizen geïnstalleerd. In plaats van gloeilampen op het oppervlak van de muur te plaatsen, worden ze verzonken in de bekleding geïnstalleerd. Bij dit type tl armatuur moet je bedrading tussen de led’s in de inbouwspots leggen. In plaats van de lampen te dimmen, kun je de helderheid van de lampen zelf aanpassen met een dimmerschakelaar.

Maak een lichtplan

Er zijn een paar verschillende soorten inbouwspots die je kunt gebruiken bij je inbouw lichtplan.  Een daarvan is de “highlight” inbouwspot. Als je licht vanuit een centrale locatie hebt en vanaf verschillende plekken in huis samenkomt met je keukentafel, dan is dit het soort inbouwlamp dat je wilt. De high light inbouwspot bestaat uit drie aparte zones: een voor het omgevingslicht, een voor accentverlichting en een voor taakverlichting. U kunt een of meer van deze zones dimmen, afhankelijk van de behoeften van uw specifieke kamer.

Een andere optie die u wellicht wilt overwegen voor inbouwspots is de “dimmer” optie. Deze optie regelt de helderheid door de hoeveelheid licht aan te passen die door de LED’s wordt uitgestraald. Je verstelt eenvoudig de knop om de hoeveelheid licht die naar de inbouwspots in je kamer wordt gestuurd weer te geven. Het effect lijkt erg op het in- en uitschakelen van de standaardspots. Het enige verschil is dat u de lichten nu automatisch voor u dimt, in plaats van dat u het zelf hoeft te doen.

Het maakt niet uit naar welk type LED-lamp je op zoek bent, de kans is groot dat je inbouwspots kunt vinden die bij je interieur passen. Deze optie maakt het gemakkelijk om de schoonheid van LED-lampen naar binnen te halen, zelfs als u ze niet wilt gebruiken. Je vindt inbouwspots in verschillende kleuren en maten, zodat je gemakkelijk de perfecte pasvorm voor jouw ruimte kunt vinden. Als u zelf inbouwspots moet installeren, zijn er veel professionele opties beschikbaar die ervoor zorgen dat u het best mogelijke resultaat krijgt.